Bosch’Lied : Zing Jheronimus
Hoeveel_liedjes_over_Jeroen_Bosch_ken_jij_Misschien_één,_waarschijnlijk_geen

Van 3 t/m 6 september 2015 vindt in drie verschillende Bossche theaters de tweede editie plaats van ‘De Nederlandse Cabaretdagen (DNCD)’. Onderdeel daarvan is de unieke voorstelling Bosch Lied, een co-productie van Theater aan de Parade, de Cabaretfirma, Stichting Jheronimus Bosch 500 en Koningstheateracademie. In 2016 herdenkt onze stad dat Jheronimus Bosch vijfhonderd jaar geleden overleed. Echte Jeroen Bosch-liederen waren er nog niet. Nu wel! Gerenommeerde schrijvers en componisten volgden in het Bosch Art Centre college over het werk van Jeroen Bosch, en kozen schilderijen die hen inspireerden voor het schrijven van teksten en muziek. Tijdens deze twee avonden hoort u ze in hun originele uitvoering. Koop hier je tickets.

Teksten van o.a. Jan Beuving en Jan Boerstoel en de composities van o.a. Han Kooreneef en Erik Vlasblom worden vertolkt door gevestigde namen, zoals Kommil Foo en Gerard van Maasakkers. Maar ook door de grote nieuwe namen van het Nederlandse cabaret, onder wie Pieter Derks en Katinka Polderman.

De 10 nieuwe Bosch liederen worden speciaal voor koren gearrangeerd en alle bladmuziek is vanaf 4 september beschikbaar.

Zing je met jouw koor naar een plek in het Bosch 500 programma

Onder de titel ‘Zing Jheronimus!’ dagen we alle koren in ‘s-Hertogenbosch en omstreken uit. Koren die één of meerdere nummers uit het nieuwe Bosch repertoire instuderen kunnen een plek verwerven bij de vele activiteiten in het Bosch jaar. Dat kan zijn bij de opening, bij ontvangsten of congressen of zo maar op het podium van een of ander festival in de stad of regio. Mogelijk volgt er nog een grote korenbattle midden in het Bosch-jaar.